Στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ένστολων παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας στη Βουλή. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως εκτίμησε, λειτουργεί ως «απλός λογιστής που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των αποφάσεών και των πράξεών του».

Συνομιλώντας με τους ένστολους, ο κ. Τσίπρας  παρατήρησε πως «οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαού που βρίσκεται ενώπιον μίας πρωτοφανούς επίθεσης», προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

«Η δημόσια ασφάλεια και η κοινωνική προστασία αποτελούν δημόσιο αγαθό και δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 500 ευρώ ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης που διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους… Γι αυτό υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, για ειδικές κοινωνικές ομάδες με κοινωνική υπεραξία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «όλοι θα βρεθούμε στη ΔΕΘ» καταθέτοντας την αισιοδοξία του για το ότι «θα επικρατήσει νηφαλιότητα και δε θα υπάρξει καταστολή των κινητοποιήσεων».
TAGS