Η Ελλάδα «θα κερδίσει τη μάχη παραμονής στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, σε πείσμα όλων αυτών που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν την προσπάθειά της», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή τη συμμετοχή του αύριο και μεθαύριο στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο κ. Αβραμόπουλος διαμήνυσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θεωρεί πως οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ εμφανίζουν πολύ θετικές προοπτικές, προσθέτοντας ότι η ενίσχυση αυτών των σχέσεων θα δράσει ευεργετικά στα περιφερειακά ζητήματα της περιοχής.

Αναφερόμενος στην προοπτική της κυπριακής προεδρίας της Ε.Ε., σημείωσε ότι η Κύπρος «θα αναδείξει σε όλο τον κόσμο το στρατηγικό λάθος της Τουρκίας να προσβάλει τον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό και να αφήσει να παρέλθει ανεκμετάλλευτη άλλη μια ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό, αλλά και στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση».