Το μείζον ζήτημα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης αλλά και η πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Ο κ. Ρομπάι αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ ενώ θα ζητήσει την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη αρχίσει η χώρα. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει την εκταμίευση όσο το συντομότερο της μεγάλης δόσης του δανείου που θα δώσει μεγάλη ανάσα την ελληνική οικονομία. 

Επί τάπητος θα βρεθούν και τα νέα μέτρα που αναμένεται να «κλειδώσουν» μέχρι την Κυριακή, όταν και θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας.

Την ίδια ώρα νέα σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και των κυρίωνΒενιζέλου και Κουβέλη το απόγευμα της Κυριακής στι 19:00, μετά τη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με την τρόικα την Κυριακή το απόγευμα.

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σε μια κίνηση εκτόνωσης της ενδοκυβερνητικής κρίσης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, καλώντας τους στη σύσκεψη που είχαν ζητήσει, για να ενημερωθούν για τον σχεδιασμό του πρωθυπουργού, ενόψει των συνομιλιών που θα έχει τη Δευτέρα το πρωί με τους εκπρόσωπους της τρόικα και την Τρίτη στην Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.