Σφοδρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τις δηλώσεις του σχετικά με το ΤΤ άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Παρασκευής, με κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν με πόλεμο ανακοινώσεων. Από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «ληστεία τραπέζης» και πως σε άλλη χώρα θα επενέβαινε ο εισαγγελέας. Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν χαϊδεύω αυτιά. Είπα την αλήθεια».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «μακάρι η Ελλάδα να είχε γίνει Αργεντινή», απαντώντας στον υπουργό Οικονομικών που έκανε λόγο για βελτίωση του κλίματος στην Ελλάδα.

«Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός πιστώνεται την αλλαγή του κλίματος για την χώρα. Είμαστε ακόμα στο παιχνίδι και θα παραμείνουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για αδιανόητη κίνηση. «Πρόκειται για "ληστεία τραπέζης". Ληστέψατε την ΑΤΕ, τώρα ληστεύετε και το ΤΤ». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Γ.Στουρνάρα τι θα έπρατε. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι δεν είπε «σαπάκι» το ΤΤ, αλλά «μη βιώσιμο». «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το καταστήσουμε βιώσιμο. Το ΤΤ έχει μείνει πολύ πίσω από τις άλλες τράπεζες. Είναι ανάμεσα στις τελευταίες μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτή είναι η αλήθεια».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τα «βέλη» του στον πρωθυπουργό, καθώς σε εκείνον απευθυνόταν η ερώτηση, ωστόσο αντί του κ. Σαμαρά απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Που βρίσκεται ο πρωθυπουργός; Δεν έχει εμφανιστεί δύο μήνες. Στη Βουλή έχει να εμφανιστεί από τις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι νέα πρακτική αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα επέκρινε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν πηγαίνει να μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ, ως είθισται, κατηγορώντας τον για αλαζονική συμπεριφορά.