Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με εκπροσώπους των δικαστών και των εισαγγελέων της χώρας, κατόπιν αιτήματος των τελευταίων. Σκοπός των λειτουργών της Δικαιοσύνης ήταν η έκφραση της αντίθεσής τους στις επικείμενες περικοπές των απολαβών τους, για τις οποίες άτυπα μεν, από τα πλέον επίσημα χείλη δε, εκείνα του υπουργού Οιονομικών, ενημερώθηκαν εχθές.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων δικαστών και εισαγγελέων φέρονται να επανέλαβαν τις έως και 40% μειώσεις που έχουν ήδη υποστεί, καθώς και τη δυσαρέσκειά τους για την τρίτη διαδοχική αναβολή καταβολής βεβαιωμένων αποζημιώσεων που δικαιούνται στο πλαίσιο της μερικής επανόρθωσης μισθολογικών αδικιών που αναγνωρισμένα υφίσταντο κατά το παρελθόν.

Πάντως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους που βρέθηκαν στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός επέδειξε προσήλωση, ακούγοντας, σε καλό κλίμα, τις αιτιάσεις τους.

Νωρίτερα, συναντώμενοι με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, οι δικαστικοί και λειτουργικοί λειτουργοί άκουσαν με ικανοποίηση τον κυβερνητικό εταίρο να τους επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στις οριζόντιες μειώσεις προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.