Μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας θα μπορέσει να εκδικαστεί η υπόθεση του Ηλία Κασιδιάρη για την εμπλοκή του στην επίθεση και ληστεία καθηγητή του Φυσικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.   Ο κ. Κασιδιάρης κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, λόγω της εμπλοκής του σε επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Η εκδίκαση πήρε αρχικά αναβολή την Δευτέρα για σήμερα Παρασκευή, λόγω των πολλών υποθέσεων στο πινάκιο, ωστόσο σήμερα αναβλήθηκε και πάλι... για τα καλά. Οπως σημείωσε η πλευρά της πολιτικής αγωγής, πρακτικά ανεστάλη η ποινική δίωξη, λόγω της βουλευτικής ασυλίας που έχει ο κατηγορούμενος μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Ο ίδιος ο κ. Κασιδιάρης έχει ήδη ζητήσει άρση της ασυλίας και σήμερα το ίδιο έκανε και ο εισαγγελέας της έδρας, προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα εξετάζονται στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, η οποία θα καλέσει τον κ. Κασιδιάρη σε ακρόαση και θα συνεκτιμήσει και τα στοιχεία που περιέχονται στην δικογραφία, προκειμένου να συντάξει την σχετική έκθεση, για να παραπέμψει το θέμα για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συνέχεια το προεδρείο της Βουλής θα ορίσει με ειδική ημερήσια διάταξη τον χρόνο κατά τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία. Εάν εγκριθεί η άρση της ασυλίας, θα ακολουθήσει ορισμός νέας ημερομηνίας για την εκδίκαση της υπόθεσης.