Νέα επίθεση κατά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τη σύγκριση της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας σε σχέση με αυτή της Αργεντινής.
Συγκεκριμένα, επικρίνοντας σφοδρότατα τον υπουργό Οικονομικών για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε πλήρη υποτέλεια στους δανειστές της, «σε κατάσταση χειρότερη της Αργεντινής». «Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική.

Λέτε πως «δεν γίναμε Αργεντινή». Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις» σημείωσε.

Περνώντας στην αντεπίθεση, η ΝΔ κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πως «εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή». «Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος "Τσίπρας" στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

ΣΥΡΙΖΑ: «Προσπάθεια διαστρέβλωσης των δηλώσεων Τσίπρα»

Ανακοίνωση εξέδωσε αμέσως μετά η Κουμουνδούρου, κάνοντας λόγο για «διαστρέβλωση των δηλώσεων» του Αλέξη Τσίπρα. Αναλυτικά αναφέρει:

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με την κατακραυγή της αδιέξοδης πολιτικής της, διαπιστώνουμε μια σκόπιμη προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από μερίδα των ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, το γνωστό επικοινωνιακό κέντρο αποπειράται να παραποιήσει και να διαστρεβλώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε σχέση με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Είναι φανερό ότι η σημερινή αναφορά του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην περίπτωση της Αργεντινής ήθελε να καταδείξει ότι η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από την κυβέρνηση Σαμαρά θα οδηγήσει σε καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτήν της Αργεντινής και όχι βέβαια ότι αυτή αποτελεί μια θετική προοπτική για τη χώρα.

Τα ίδια μέσα βέβαια αποσιώπησαν την φράση του Υπουργού Οικονομικών για τους "κακόμοιρους" Έλληνες. Έχουμε πλέον συνηθίσει στη δημοσιογραφία της διαπλοκής. Η φτώχεια και η ανεργία στην οποία καταδικάζεται το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από τα μέτρα κοινωνικής εξόντωσης δεν εξωραΐζονται από τέτοιες συκοφαντικές και ψευδείς αναφορές.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη συγκεκριμένη παρέμβαση:

"Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος"».