«Δίκαιες και επιβεβλημένες» χαρακτηρίζει η Πολιτική Επιτροπή της Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Αριστεράς τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση «όφειλε να εφαρμόσει» το πρόγραμμα  περικοπών 11,5 δισ. ευρώ ώστε να μη διακοπεί η δανειοδότηση της χώρας. Η χώρα, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε όλοι, στην πιο δύσκολη στιγμή μεσούσης της οικονομικής κρίσης», σημειώνει η ανακοίνωση της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος, αναφέροντας εκ νέου ότι πεποίθηση της ΔΗΜΑΡ πως το Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο δεν βγαίνουν «ισχύει στο ακέραιο».

Εν τούτοις, «η συγκρότηση του πακέτου των 11,5 δις, παρόλο που μέρος του περιέχει άδικα μέτρα που πρέπει να αντικατασταθούν, θα επιτρέψει την αποδέσμευση της δόσης 31,5 δις που θα αξιοποιηθεί για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τη διοχέτευση ρευστότητας στις επιχειρήσεις καθώς και στις πληρωμές των χρεών του δημοσίου».

Η ΔΗΜΑΡ επαναλαμβάνει ότι θα δώσει τη μάχη της «μέσα και έξω από την κυβέρνηση» για την προοπτική της αναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και «του πακέτου των 11,5 δισ. που εμπεριέχει και άδικα αντικοινωνικά μέτρα, ώστε να ανταλλαχθούν με χρόνο και πόρους από τους δανειστές μας και να αντικατασταθούν με μέτρα πάταξης της διαφθοράς, της φοροκλοπής και εισφοροδιαφυγής».

Τέλος η ΠΕ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ σημειώνει πως  στηρίζει τις προσπάθειες της ΓΣΕΕ για την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της εργασίας και των ΣΣΕ των εργαζόμενων, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, αύριο Σάββατο στις 6.00 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη.