Νέα συνάντηση στις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης αναμένεται να έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί καθώς η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη την Κυριακή ολοκληρώθηκε χωρίς σαφές αποτέλεσμα με τους κυβερνητικούς εταίρους να στέλνουν μήνυμα προς τους δανειστές ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο» υποβαθμίζοντας τον «θόρυβο» για εύθραυστη κυβερνητική συνοχή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «η συνοχή της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη», επισημαίνοντας ότι «όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν υπάρχει καλός και κακός». Ο ίδιος έκανε λόγο για αγωνία που υπήρχε κατα τη διάρκεια της σύσκεψης για το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ. Κεδικογλου παραδέχτηκε οτι υπάρχει θέμα για ορισμένα απο τα μέτρα και τόνισε πως πρέπει να πείσουμε για την αποτελεσματικότητα και την κοστολόγηση τους. «Και εμείς δεν θέλουμε οριζόντιες περικοπές των συντάξεων. Το ζήτημα είναι να βρεθούν μέτρα που να είναι αποδεκτά με στόχο τη διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας». Επιπλέον πρόσθεσε οτι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και εξέφρασε την εκτίμηση οτι θα επιτευχθεί συμφωνία την Τετάρτη στη νεα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε κατά την αποχώρησή του ότι αποφάσισαν οι αρχηγοί να εξειδικευθούν μέτρα 11,5 δισ. και ελπίζει να δοθούν τα συμφωνηθέντα ανταλλάγματα, που είναι η παράταση προσαρμογή και η εκταμίευση της επόμενηςδόσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανόητη συζήτηση» περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Υπάρχουν όρια αντοχής» είπε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας την ανάγκη για αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών μέτρων. «Δεν υπάρχει θέμα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά υπάρχει όμως θέμα στήριξης από την ελληνική κοινωνία. Είμαστε ανυποχώρητοι στο θέμα των οριζόντιων περικοπών. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη γιατί η τρόικα δεν έχει αποδεχτεί ακόμη κάποια μέτρα» είπε ο προεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η σχέση μου με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετική» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση. «Τα μέτρα διεκδικώ να είναι δίκαια, να μην ματώσουν οι έλληνες πολίτες και να ενταχθούν σε ένα συνολικό πλαίσιο ανάπτυξης. Η ύφεση είναι βαθιά. Τα οποια μέτρα αν δεν συνοδευθούν από μέτρα ανάπτυξης δεν θα έχουν νόημα». Παράλληλα είπε ότι η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι τα μέτρα δεν είναι εύκολο να περάσουν αφού η κοινωνία είναι ήδη «τεμαχισμένη».

Νέα κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 19:30 στους πολιτικούς αρχηγούς για να κλειδώσει το πακέτο μέτρων.

Παρόντες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, oι οποίοι ενημέρωσαν τους αρχηγούς για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς.