Την ανάγκη να υπάρξει ένα αναπτυξιακό αντιστάθμισμα στα υφεσιακά μέτρα του Μνημονίου επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τα μέτρα θα συμφωνηθούν με την τρόικα και θα ψηφιστούν «έστω ενδεχομένως και με κάποιες μικρές απώλειες». Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Αν δεν υπάρξει ένα αναπτυξιακό αντιστάθμισμα στα υφεσιακά μέτρα του Μνημονίου δεν μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «έχει γίνει κοινός τόπος ότι εφόσον η Ελλάδα καταβάλλει την προσπάθεια που τις αναλογεί, ειδικά στο επίπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών, όπου πρακτικά τα δυόμισι τελευταία χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα, η Ευρώπη είναι έτοιμη να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης».
 
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι παρά τις αναμενόμενες δυσκολίες και τις πολλές συζητήσεις, «θα βρεθεί τελικά ένας κοινός τόπος με την τρόικα και τα μέτρα θα ψηφιστούν, έστω ενδεχομένως και με κάποιες μικρές απώλειες από το Κοινοβούλιο».