«Χειρότερη από κάθε άλλη φορά» χαρακτήρισε την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια…. Ο εκπαιδευτικός, απαξιωμένος επαγγελματικά κα επιστημονικά, οι τάξεις πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Το χειρότερο, πρόσθεσε, είναι ότι «πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία».

Ο κ. Τσιπρας υπογράμμισε παράλληλα ότι χρειάζεται ένα «ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο», καθώς, όπως είπε, οι δάσκαλοι της δημόσιας δεν έχουν σήμερα να χωρίσουν τίποτα από αυτούς της ιδιωτικής.

«Θέλουν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν θα έχει μέλλον, σε μια χώρα που δεν θα έχει προοπτική. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την πολιτική εκτίμηση του καθενός, οφείλουμε όλοι μας να ενωθούμε προκειμένου να μην αφήσουμε αυτή την εξέλιξη να περάσει έτσι», κατέληξε.

TAGS