Τη μετατροπή ολόκληρης της Ελλάδας σε «ειδική οικονομική ζώνη» της ΟΝΕ και την απόδοση στη χώρα κάθε βοήθειας από την EE, με σκοπό να καταφέρει η Αθήνα να αποφύγει τον οικονομικό όλεθρο, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών, Χανς Πέτερ Κάιτελ. «Οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν οδηγούν πουθενά» παρατήρησε, συν τοις άλλοις, ο γερμανός επιχειρηματίας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο περιοδικό Der Spiegel.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία, αλλά να επιτρέψει στην ΕΕ να διαμορφώσει από κοινού όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο γερμανός οικονομικός παράγοντας,  υπογραμμίζοντας   πως σαν τον ασθενή που έχει ανάγκη από τη μάσκα οξυγόνου, έτσι και η Ελλάδα χρειάζεται μέτρα που θα της επιτρέψουν να ανασάνει.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση μεταξύ της αβεβαιότητας και των επενδύσεων, ο κ. Καιτέλ προσέθεσε χαρακτηριστικά «ποιος να επενδύσει τώρα στην Ελλάδα, όταν δεν είναι σίγουρος τι νόμισμα θα έχει αύριο; Πρέπει η πολιτική και οικονομική ελίτ να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας και φυσικά οι πλούσιοι Έλληνες να πάψουν να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, καθώς όταν δεν επενδύουν οι ίδιοι στη χώρα τους, πώς είναι δυνατόν να το κάνει ένας ξένος;».