«Την διαπραγμάτευση μπορεί να την κάνει μόνο ο λαός», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε ραδιοφωνική της συνέντευξή της.   Στο πλαίσιο αυτής μάλιστα δεν παρέλειψε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «τα όσα υποστηρίζει περί διαπραγμάτευσης με τους Μέρκελ και Ντράγκι είναι αστεία και θα ασκούσε την ίδια ακριβώς πολιτική αν γινόταν κυβέρνηση».  

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εφεύρει κάποια άλλη διαχειριστική λογική. Δεν το αποκλείω. Συνταγές υπάρχουν διαφορετικές. Ένα τμήμα του κεφαλαίου και του ευρωπαϊκού θέλει την δραχμή. Ένα άλλο τμήμα θέλει τη σύνδεση με το δολάριο. Άλλο θέλει το Ευρώ», σημείωσε η κα Παπαρήγα.  

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του ΚΚΕ για το επόμενο διάστημα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σε επίπεδο κορυφών κι αυτά που ακούμε στο κοινοβούλιο και θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες είναι διαφορές πάνω στο ζήτημα διαχείρισης της κρίσης. Εμείς δεν παίζουμε σε αυτό το ταμπλό. Όχι ότι δεν μας ενδιαφέρει να βγούμε από την κρίση, αλλά εδώ ή θα βγεις με το λαό κυριολεκτικά να ζει στη δεκαετία του ΄50 ή θα δημιουργήσεις προϋποθέσεις ριζικής ανατροπής της πολιτικής, όχι μόνο μιας κυβέρνησης».