Την άποψή τους τόσο σχετικά με τη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όσο και ως προς τη δυνατότητα του ιδρύματος να διαδραματίσει αυτόνομο ρόλο στην ελληνική οικονομία, εξέθεσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο, η διοίκηση της ΟΤΟΕ και εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ. Σε συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, οι εργαζόμενοι εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις ανησυχίες τους αφενός για το επιχειρηματικό μέλλον του Ταμιευτηρίου αφετέρου για τη δική τους θέση στην «επόμενη ημέρα» του ΤΤ.

Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, «ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών το 1995 μετέτρεψε το ΤΤ, από αποκεντρωμένη δημόσια υπηρεσία, σε πιστωτικό ίδρυμα και κατά τον τρόπο αυτό ετέθησαν οι βάσεις για την ανάπτυξή του, τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις που είχαν γίνει με την τρόικα έως τις εκλογές και την προσπάθεια που είχε γίνει για να αντιμετωπιστεί το ΤΤ ισότιμα  με τις άλλες τράπεζες».

Συν τοις άλλοις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη συζήτηση στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, να λάβει σχετική ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος και να συζητήσει εκ νέου το θέμα σε νέα συνάντηση με τους εργαζομένους.

Έπειτα από τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Σταύρος Κούκος, δήλωσε ότι εξέθεσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρήματα, ώστε να δείξουν πως το ΤΤ «κάθε άλλο παρά μη βιώσιμο είναι, όπως ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας».

Ο κ. Κούκος είπε ακόμη ότι «απέδειξαν περίτρανα», με στοιχεία, ότι το ΤΤ είναι βιώσιμο και έχει προοπτική να ανακεφαλαιοποιηθεί και να παίξει αυτόνομο ρόλο στο πλαίσιο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούκο, ο κ. Βενιζέλος τους δήλωσε ότι προτεραιότητα και του ΠΑΣΟΚ είναι να παίξει τέτοιο ρόλο το ΤΤ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΤΤ, Αντώνης Δεληχάτσιος, μίλησε για διεξοδική συζήτηση και ανέφερε ότι επέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικές μελέτες που έχει αναθέσει το Δημόσιο, στις οποίες «αναφέρεται ότι η φθηνότερη λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι η ανακεφαλαιοποίηση του ΤΤ και η αυτόνομη πορεία του».

«Αυτή τη θέση εκφράζουμε κι εμείς και σε αυτό ζητήσαμε τη στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Δεληχάτσιος. Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως το απόγευμα της Τρίτης συνεδριάζει το πανελλαδικό συμβούλιο, όπου θα συζητηθούν οι εξελίξεις και το πώς θα πορευτούν οι εργαζόμενοι από εδώ και πέρα.

TAGS