Επίθεση κατά του υπουργού Απασχόλησης Γιάννη Βρούτση, με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή «τα αντεργατικά μέτρα που συναποφασίζουν κυβέρνηση και τρόικα».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποδεικνύεται ο επιμελέστερος δήμιος των εργατικών κατακτήσεων. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το ζήλο του υπουργού στη σφαγή των μισθών πείνας και των επιδομάτων εξαθλίωσης, στην απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών και από τις ελάχιστες εισφορές, στην κατάργηση του 8ωρου, στις απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, στη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, στη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και άλλα».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, ότι «κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται».

Τέλος, καλεί σε «ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ».