Η προσθήκη στο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μίας παραμέτρου, που θωρακίζει την εφαρμογή της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens έναντι νομικών διεκδικήσεων, προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής. Η συμφωνία, υπογραφείσα τον Μάρτιο, προβλέπει την επικύρωσή της εντός 45 ημερών, αλλιώς θεωρείται ως άκυρη. «Δεν μπορεί να αλλάξετε τη διάταξη αυτή με νομοθετική ρύθμιση», παρατήρησε με έντονο ύφος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Αν και η αντιπολίτευση στο σύνολό της αντιτάχθηκε στην κυβερνητική ρύθμιση, στην ψηφοφορία που ακολούθησε την κατάθεση ένστασης αντισυνταγματικότητας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο προεδρεύων, βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Νάκος, διαπίστωσε ότι η ένσταση στερούνταν της απαραίτητης πλειοψηφίας.

Από τους συγκυβερνώντας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το νομοσχέδιο, με τη ΔΗΜΑΡ να είναι επιφυλακτική για την τελική της, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών τόσο να αποσαφηνιστούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης, όσο και να περάσουν από τη Βουλή και όχι από το υπουργικό συμβούλιο.