Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα στο πλαίσιο των σκληρών διαπραγματεύσεων για να κλειδώσουν τα νέα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών είπε εξερχόμενος ότι «υπήρξε πρόοδος, ακόμη είναι νωρίς να πούμε κάτι», ενώ κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.

Εξερχόμενος του υπουργείου, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν έκανε λόγο για «καλή συνάντηση», ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ματίας Μορς ανέφερε ότι η συνάντηση ήταν «εποικοδομητική».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, οι επικεφαλής της τρόικας εμφανίστηκαν σήμερα πιο διαλλακτικοί, και με διάθεση να ακούσουν και τις απόψεις της ελληνικής πλευράς.

Τέσσερα «αγκάθια» όμως παραμένουν: Οι περικοπές δαπανών σε Άμυνα, Υγεία, ΟΤΑ, καθώς και η διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Για αυτά τα θέματα, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να ακούσουν και τις απόψεις των αρμόδιων υπουργών.