Δυόμιση ώρες κράτησε η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται και τις απολύσεις στο Δημόσιο όπως και τις αλλαγές στον εργασιακό τομέα να τίθενται ως «κόκκινες γραμμές» από την κυβέρνηση απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνάντησης, λέγοντας ότι οι συζητήσεις με την τρόικα είναι δύσκολες, προσθέτοντας ότι θα γίνουν κινήσεις με την τρόικα, χωρίς να θιγεί οποιοσδήποτε ευρωπαίος πολίτης. «Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο» είπε ακόμα. «Το όχημα για την ανάπτυξη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» τόνισε, ζητώντας «δίκαια μέτρα χωρίς ισοπέδωση».

Εξερχόμενος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι συνεχίζεται η συζητηση και η διαπραγμάτευση. «Εμμένω σε όσα έχω πει: Κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μία κοινωνία που διαλύεται». Παράλληλα, πρόσθεσε για τα εργασιακά δεν πρέπει να διαλυθούν τα ήδη αποσαρθρωμένα δικαιώματα ενώ μίλησε για «αλλαγές στο Δημόσιο» και όχι για απολύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, που έδωσε το παρών στη συνάντηση, μίλησε για πρόοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές («ήταν μια καλή μέρα»), εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει σύντομα σύγκλιση. «Οι σημαντικές αποφάσεις θα είναι στις 8 Οκτωβρίου και στη Σύνοδο Κορυφής» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή το Eurogroup είναι άτυπο και δεν θα παρθούν αποφάσεις για την Ελλάδα.

«Δύσκολο πακέτο. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος έκανε λόγο για «πρόοδο στις διαπραγματεύσεις». Αργότερα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας τη φημολογία για τα ισοδύναμα μέτρα αναφέροντας: «Σχετικά με τις φήμες περί ύπαρξης ή μη ισοδύναμων μέτρων από το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και κατά συνέπεια καμία αιχμή προς το Υπουργείο Άμυνας. Τα ισοδύναμα μέτρα μελετώνται».