Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, όπως είχε ζητήσει και η ίδια, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. H Επιτροπή συνήλθε σήμερα, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης ύψους 1 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

Αιτιολογώντας την απόφασή της να ζητήσει την άρση της ασυλίας της, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε ότι δεν θέλει να μείνει «καμία σκιά» για ένα θέμα που, όπως είπε, χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι για να την πλήξουν.

«Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Παπαδημούλης επίσης ζήτησε την άρση της ασυλίας του, αλλά η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημά του.