Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση με του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η συνάντηση κράτησε δυόμισι ώρες και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς, όπως επεσήμανε, η ειλικρινής ενημέρωση είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση εθνικής συναντίληψης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι πολυτέλειες για διαιρέσεις». Παράλληλα ανακοίνωσε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής για τις 8 Οκτωβρίου.


Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών για την πρωτοβουλία του να τον ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, υπογραμμίζοντας πως «είναι κρίσιμη η διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής, μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα κατοχυρώνει τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται ως ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης, πρέπει να είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διευρυμένη συνάντηση των δύο ανδρών με τη συμμετοχή των υφυπουργών και διπλωματών καθώς και αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία, το Ιράν, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το όνομα της ΠΓΔΜ καθώς και θέματα ενέργειας.