current views are: 1

12 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση15:44

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την κύπρια υπουργό Εξωτερικών

Συνάντηση είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Δημοσίευση 15:44’
αρθρο-newpost

Συνάντηση είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Συνάντηση είχε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αναφερόμενος στην κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την Κύπρο, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε, «αισθανόμαστε την ανάγκη για μια πιο στενή συνεργασία απέναντι στην οικονομική κρίση. Οφείλουμε να δουλέψουμε μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε για να αντιμετωπιστεί η κρίση  με κανόνες όχι μόνο οικονομικής, αλλά και βιοπολιτικής σταθερότητας», εξαίροντας τον τρόπο που η Κύπρος ασκεί τα καθήκοντα της προεδρεύουσας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν τα τελευταία σύνορα της Ευρώπης προς το νότο και την Ανατολή και η οποιαδήποτε αδυναμία τους μπορεί να επιφέρει δραματικές αλλαγές στο εγγενές περιβάλλον», σημείωσε ο έλληνας βουλευτής.

 

Από την πλευρά της, η κύπρια υπουργός, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Βαρβιτσιώτη για τη συνεργασία τους, παρατήρησε ότι η Κύπρος ανέλαβε την Προεδρία σε μία από τις πιο κρίσιμες φάσεις της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι την Παρασκευή συνέρχεται το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών και το Eurogroup για να συζητηθούν όλα όσα βρίσκονται στο ευρωπαϊκό επίκεντρο του ενδιαφέροντος γύρω από την κρίση.

 

Σε ό,τι αφορά το ρόλο που προσδοκά να διαδραματίσει η Κύπρος μέσω της προεδρίας της, η κα Κοζάκου – Μαρκουλλή μεταξύ άλλων δήλωσε πως βλέπει την Κύπρο ως γέφυρα ανάμεσα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. «Θέλουμε να αποτελέσουμε αυτή τη γέφυρα και η κυπριακή Προεδρία μας παρέχει αυτή τη δυνατότητα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

             


σχετικα αρθρα