Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί, μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση, παρουσία του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ και υπεύθυνου οργανωτικού της Κρήτης, Σπύρου Παπασπύρου. Ο Μιχάλης Παπαδάκης αιτιολογώντας τους λόγους της παραίτησής του έθεσε οργανωτικά αλλά και μείζονα πολιτικά ζητήματα, ενώ κατέστησε σαφές πως δεν μπορεί πια να γίνεται... σάκος του μποξ, εισπράττοντας τη δυσαρέσκεια του κόσμου, για τις πολιτικές επιλογές.

«Εγώ δεν μπορώ να απολογούμαι πια για το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων. Δεν μπορούμε να δικαιολογούμε μια πολιτική την οποία πρώτοι καταγγείλαμε» - είπε ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι ο κόσμος «δεν ανέχεται πια το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνά και να συνεχίζει να κόβει μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ο κ. Παπαδάκης ετοιμάζει και την σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία θα εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του.