Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής η οποία συνήλθε με θέμα τις επίσημες καταγγελίες οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της και ψήφισε κείμενο τεσσάρων σημείων.
Ειδικότερα, η αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή εισηγείται στον Πρόεδρο της Βουλής τη διεξαγωγή προ ημερησίας Διατάξεως συζήτησης για τα φαινόμενα βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εφόσον αυτά συνεχιστούν. Επίσης, καταδικάζει τα επανειλημμένα περιστατικά βίας στα οποία συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ακόμη, καταλογίζει τις ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος και, τέλος, εκφράζει την ευχή για ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος από την εκτελεστική εξουσία.

Την Επιτροπή ενημέρωσε για την εις βάρος της επίθεση στο προαύλιο της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. Το κείμενο υπερψήφισαν η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης. Λευκό ψήφισε το ΚΚΕ και στις τρεις προτάσεις με τον Σπύρο Χαλβατζή να συνιστά ψυχραιμία και στάση αναμονής, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο σημείο της πρότασης, καθώς ο βουλευτής του Ευ. Αποστόλου ζήτησε να προστεθεί η λέξη «ρατσιστική» βία.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολύβιος Ζησιμόπουλος, γεγονός που στηλίτευσε ως ανησυχητικό ο πρόεδρος Χρ. Μαρκογιαννάκης.