Πλήρως αντίθετος στην απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και που απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για αιφνίδια ανακοίνωσή της απόφασης μέσα στον Αύγουστο, με γνωστοποίηση και των ονομάτων των εταιρειών που ανέλαβαν τον ρόλο των «συμβούλων», χωρίς, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «να έχει δημοσιοποιηθεί οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή τους».

Οι υπογράφοντες την ερώτηση βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη τραυματιστεί από μια προηγούμενη «αποτυχημένη προσπάθεια αποκρατικοποίησης».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς ενημέρωση για το ποσοστό των μετοχών της ΕΛΒΟ που θα εκχωρηθεί σε ιδιώτες, για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι σύμβουλοι για τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και για το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ζήτημα εγγύησης από πλευράς της κυβέρνησης ότι δε θα χαθεί ούτε μία από τις 500 σημερινές θέσεις εργασίας στην ΕΛΒΟ.

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του κόμματος Γιάννης Αμανατίδης, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Γιώργος Βαρεμένος, Ιωάννα Γαϊτάνη, Θοδωρής Δρίτσας, Αγνή Καλογερή, Αναστάσιος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

TAGS