Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά με αφορμή την απόσυρση της τροπολογίας για τη Siemens. «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βλέπει φαντάσματα και να δημιουργεί θεωρίες συνωμοσίας. Η απόσυρση της τροπολογίας για τη Siemens δεν αποτελεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απάντηση στη δημαγωγία του. Η συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα ισχύει και εφαρμόζεται ως νόμος του κράτους, ψηφισμένος με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή. Το χειρότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πάντα σταθερός στη γραμμή της υπονόμευσης κάθε προσπάθειας που συμβάλει στην ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη των επενδύσεων και της απασχόλησης» πρόσθεσε.

«Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα χαιρόταν αν το Δημόσιο χάριζε στη Siemens την αποζημίωση που εισπράττει με τη συμφωνία συμβιβασμού, που είναι η καλύτερη από τις αντίστοιχες συμφωνίες που έχουν γίνει διεθνώς, καθώς προβλέπει υψηλή αποζημίωση και σημαντικά έμμεσα οφέλη, χωρίς να θίγονται καθόλου οι εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις. Αντίθετα, σε όλες σχεδόν τις άλλες περιπτώσεις, από τις ΗΠΑ ως τη Νιγηρία, παρόμοιες αποζημιώσεις δοθήκανε στο πλαίσιο ποινικού συμβιβασμού που οδήγησε σε παύση των ποινικών διώξεων» επεσήμανε.

Η κυρία Γεννηματά πρόσθεσε ότι «όσοι φαντάζονται σκάνδαλα και νέα ειδικά δικαστήρια δεν έχουν παρά να διδαχθούν από το παρελθόν. Το έκαναν και το πλήρωσαν. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι αυτή η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή λειτουργεί σε βάρος του ελληνικού λαού».