Δεν συζητήσαμε το κούρεμα του ελληνικού χρέους με τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την διάρκεια της συνάντησης στην Φρανκφούρτη, δηλώνει σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος είναι ούτως ή άλλως αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.   Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, εξέφρασε την αντίθεσή του στο κούρεμα του ελληνικού χρέους (όσον αφορά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ), ενώ διατύπωσε επίσης την άποψη ότι βλέπει ήδη «θετικά αποτελέσματα» από την ανακοίνωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.

Ο Ντράγκι ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κεντρικη τράπεζα είναι έτοιμη να αγοράσει ομόλογα κρατών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος δανεισμού εφόσον διατυπώσουν επίσημο αίτημα για βοήθεια και εκπληρώσουν αυστηρές προϋποθέσεις στην εσωτερική πολιτική τους.

Από την πλευρά του, ο Γιέργκ Ασμουσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.


«Μια έξοδος θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ακριβό οικονομικά μονοπάτι για την Ελλάδα, την Ευρώπη και επίσης για την Γερμανία αναφέρει ο Γ. Άσμουσεν, στην χθεσινή έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post, γι' αυτό και δεν θα πρέπει να αναφερόμαστε σ' αυτό το ενδεχόμενο ελαφρά τη καρδία, σημειώνει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

«Εγώ προτιμώ να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Το κλειδί γι' αυτό το έχει η ίδια η Ελλάδα», σημειώνει ο Άσμουσεν.