Η παραμονή επί μήνες στο συρτάρι των διαδοχικών αρνητικών απαντήσεων της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετική Συνομοσπονδία, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αναπάντητα ερωτήματα, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, θεωρώντας πως απαιτούνται εξηγήσεις για τους συνολικούς χειρισμούς των αρμοδίων.

«Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις και διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της κυβέρνησης και της Βουλής, τα ονόματα των Ελλήνων βουλευτών που σε καιρούς Μνημονίου έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, παραμένουν, προκλητικά, επτασφράγιστο μυστικό», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης με αφορμή την απάντηση των Ελβετών τραπεζιτών για το θέμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Στο σκοτάδι επίσης, παραμένουν, χωρίς υπεύθυνη ενημέρωση και κυρίως αποτέλεσμα», συνεχίζει, και οι φήμες «για λίστα με ονόματα δεκάδων Ελλήνων πολιτικών» που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη περίοδο, η οποία μάλιστα «ερευνάται από το ΣΔΟΕ».

«Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και σε αυτό το ζήτημα αλήθεια, διαφάνεια και καταλογισμό ευθυνών και όχι απλώς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για λόγους εντυπώσεων, που οδηγούνται σε φιάσκο», τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στο πλαίσιο αυτό καλεί το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΣΔΟΕ την Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, αλλά και τα αρμόδια όργανα του Κοινοβουλίου «να ανταποκριθούν έμπρακτα, με ευθύνη και σοβαρότητα, σε αυτή την αυτονόητη απαίτηση των Ελλήνων πολιτών».

TAGS