Τις απαιτήσεις της τρόικας από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό σχολίασε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο ο υπουργός Δικαιοσύνης, από τα Χανιά, όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην Ολομέλεια των προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας. «Σήμερα μιλάμε για δανειστές, οι οποίοι δανειστές απαιτούν πολλά. Απαιτούν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό. Μας βλέπουν ως οφειλέτες, όχι ως εταίρους. Οι δανειστές μας σήμερα απαιτούν πολλές θυσίες και με την έννοια των πολλών και μεγάλων θυσιών, απαιτούν αίμα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Αυτό είναι το μοιραίο για τον ελληνικό λαό, για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει συναντίληψη, δεν υπάρχει η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε μάλιστα ειδική μνεία στις απαιτήσεις της τρόικας από τον νομικό κόσμο, κάνοντας λόγο για προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων του κλάδου. «Απαιτούν και από τους δικηγόρους. Και το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Εμείς προβάλουμε μια θεσμική, μια πολιτισμική, μια κοινωνική εναντίωση. Αυτή η θεσμική εναντίωση μέχρι τώρα έχει φέρει αποτελέσματα», τόνισε.

«Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Μέχρι πότε θα έχουμε συμμάχους και συμπαραστάτες στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική κοινωνία, στην οργάνωση του ελληνικού κράτους, ώστε να φέρουμε αποτέλεσμα σε αυτή την εναντίωση», συμπλήρωσε ο κ. Ρουπακιώτης.