Την άρνησή της να αποδεχθεί τη διαγραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ, Νίκου Κιουτσούκη, σημειώνει η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ, καταφερόμενη εναντίον «κάποιων στην ηγεσία στη Νέα Δημοκρατίας (που) δεν έχουν καταλάβει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανεργία και η φτώχεια έχει κυριαρχήσει στην χώρα μας».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:  

«Φαίνεται ότι κάποιοι στην ηγεσία στη Νέα Δημοκρατίας δεν έχουνκαταλάβει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η ανεργία και η φτώχεια έχει κυριαρχήσει στην χώρα μας. Αντί αυτού προτιμούν να ασχολούνται με την σπίλωση και την αποπομπή έντιμων αγωνιστών της ΔΑΚΕ.

ΚΥΡΙΟΙ...

Στις συνειδήσεις των εργαζομένων η ΔΑΚΕ και φυσικά, ο Πρόεδρος της Νίκος Κιουτσούκης δεν μπορεί να διαγραφεί. Η ΔΑΚΕ ήταν , και θα παραμείνει ανεξάρτητη και αδέσμευτη υπηρετώντας αρχές και αξίες του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Διαγραμμένοι από την κοινωνία είναι οι εκφραστές του μνημονίου και της τρόικας και κυρίως οι πολιτικοί και υπουργοί της κυβέρνησης που με την ψήφο τους καταδικάζουν τους Έλληνες πολίτες στην απόλυτη εξαθλίωση.

Ούτε μολύβια, ούτε οι απαράδεκτες ανακοινώσεις, ούτε οι διαγραφές μπορούν να ακυρώσουν την ιστορία και τους αγώνες της ΔΑΚΕ.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιους πρέπει να εμπιστευτούν και ακολουθούν μόνο την αλήθεια..


O Πρόεδρος μας Νίκος Κιουτσούκης έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ».