Το δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας απαξιώνεται, δέχεται μεγάλη επίθεση, αντιμετωπίζει προβλήματα και αδυναμίες. Δεν επιθυμούμε τη συγκάλυψη αυτών των αδυναμιών, ούτε την απόκρυψή τους, χρειάζεται όμως τη στήριξή μας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Ιωάννη Μυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για εμμονή των κομμάτων της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά αφορά την εφαρμογή του νέου νόμου, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει εσφαλμένη αντίληψη για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου πανεπιστημίου.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει πανευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις και πιστεύουμε ότι πρώτη προτεραιότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να βγάλει τον τόπο από αυτή τη μεγάλη κρίση είναι να σταθεί αρωγός στο δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι να το συκοφαντεί, όχι να επιδεικνύει αυτή την αλαζονική συμπεριφορά, όχι να επιδεικνύει αυτή τη ρεβανσιστική εμμονή απέναντι στους πνευματικούς ανθρώπους, στην πνευματική ηγεσία και ιδιαίτερα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και το δημόσιο χώρο», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.