Στην οικογένεια του ευρώ πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα, τονίζει σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογραμμίζοντας ότι παράλληλα θα πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα.

Στο άρθρο του, ο Μπαρόζο αναφέρει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και «αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παράλληλα τονίζει την ανάγκη μέτρων ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν επί δεκαετίες, σημαίνει αντιμετώπιση οργανωμένων συμφερόντων και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας για να επιτύχουμε το συνδυασμό ασφάλειας και ευελιξίας»

Σε ότι αφορά το μέλλον της Ευρώπης ο κ Μπαρόζο τονίζει ότι «θα πρέπει να στραφούμε προς την ομοσπονδία εθνικών κρατών. Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί νέα συνθήκη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ειναι τεχνοκρατική, γραφειοκρατική, διπλωματική. Πρέπει να είναι ακόμη πιο δημοκρατική».

TAGS