Στα ενδότερα του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος δεν υπήρχε συγκεκριμένη τοποθέτηση σχετικά με την.. αποστασιοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και μάλλον επιχειρήθηκε μια αποσιώπηση αλλά ταυτόχρονα στενή παρατήρηση των κινήσεων του πρώην υπουργού. Ωστόσο, η «ρήξη» στις σχέσεις του βουλευτή με το «ανανεωμένο» ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου έχει επέλθει και μοιάζει οριστική έπειτα και από την χτεσινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά.  
«Προσπαθώ να έρθω σε ρήξη με το παρελθόν» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή το περασμένο Σάββατο και οι προσπάθειές του μάλλον... ευδοκιμούν εντός ΠΑΣΟΚ καθώς η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά τοποθετήθηκε χτες για πρώτη φορά σχετικά με την «ανανέωση» που υποστηρίζει ότι εκφράζει ο κ. Λοβέρδος.

«Οι πολίτες μας βλέπουν όλους και μας παρακολουθούν. Γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι το νέο. Κανείς δεν τους στερεί το δικαίωμα. Από κει και πέρα είναι δικαίωμα του πολίτη να εξετάζει την ως τώρα πορεία του» διεμήνυσε η κυρία Γεννηματά με σαφείς αιχμές προς τον κ. Λοβέρδο.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αυτό που έχει σημασία για το κόμμα είναι να σωθεί η χώρα. Αν σωθεί η χώρα θα σωθεί και το ΠΑΣΟΚ. Τόνισε, δε, ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι αυτές που έρχονται διαρκώς στην επικαιρότητα, είναι αυτές που υιοθετούνται. Άσχετα αν κάποιοι άλλοι τις παρουσιάζουν τώρα δήθεν ως δίκες τους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Λοβέρδος αποστασιοποίειται και... επίσημα από τις κομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ έχοντας ξεκαθαρίσει ότι, αύριο, Τρίτη δεν θα παραστεί στην συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς έχει πει από τον Ιούνιο ότι διαφωνεί σε θέματα στρατηγικής αλλά και σε διάφορα επιμέρους θέματα. Ωστόσο, δεν έχει αποσαφηνίσει δημοσίως αν θα ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ. Φέρεται μάλιστα να λέει «αν δεν τους αρέσω να με διώξουν».

Το βιβλίο του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος το αναφέρει ως πολιτικό κείμενο και πολιτική παρέμβαση στο κομματικό γίγνεσθαι της χώρας, προσβλέποντας ίσως σε μια καινουργια κίνηση εκτός της «πράσινης» παράταξης. 

ΑΝ. ΓΑΛ.