«Αν δεν παγώσουμε τα νέα μέτρα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τότε προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αναστροφή της πορείας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, πρόσθεσε: «Το ερώτημα το που θα βρεθούν τα λεφτά, πάλι προϋποθέτει την απαλλαγή από τον βραχνά του μνημονίου. Σημαίνει την ακύρωση των μέτρων και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής μας σχέσης».

Σημείωσε πάντως πως «στοιχείο της δικιάς μας πρότασης είναι μια φορολογική μεταρρύθμιση που πρέπει όχι μόνο να εξαγγέλλεται αλλά να υπάρχει και η πολιτική βούληση να στηριχτεί…»

Εξηγώντας γιατί δε ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές, είπε ότι «οι εκλογές έγιναν πρόσφατα και ο κόσμος ψήφισε. Οι τρεις δυνάμεις που συναποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση υλοποιούν το ίδιο πρόγραμμα με πολύ πιο έντονο τρόπο και καταστροφικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι ποτέ άλλοτε τρεις μήνες μετά τις εκλογές δεν είχαμε μια τόσο πολιτικά αναξιόπιστη κυβέρνηση, κοινωνικά απομονωμένη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας… Το βασικό σήμερα δεν είναι να ξαναδιατυπώσουμε το αίτημα των εκλογών αν δεν ανατραπεί προηγουμένως αυτή η πολιτική…».