Η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου του Πειραιά τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του δημάρχου της πόλης, Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον υπουργό με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.
Ο δήμαρχος κατέθεσε πρόταση για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα προς τους τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας μέσω του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στην πόλη. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, την απομάκρυνση παράνομων κατασκευών από κοινόχρηστους χώρους, την ανακαίνιση όψεων κτιρίων, έργα πρασίνου, κ.α. Η πρόταση αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, θα εξετασθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Ο σχεδιασμός των συγκοινωνιακών έργων στον Πειραιά και συγκεκριμένα ο προγραμματισμός για την επέκταση του μετρό και του τραμ, οι μονοδρομήσεις οδικών αρτηριών που έχει ζητήσει ο Δήμος και η υπογειοποίηση της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, συζητήθηκαν επίσης. Για το θέμα των μονοδρομήσεων όπως έγινε γνωστό θα γίνει συνεννόηση με την Αττικό Μετρό.