«Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το νέο κύμα φοροεπιδρομής σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βαθύνει περαιτέρω την ύφεση, σπρώχνοντας στον «καιάδα» της εξαθλίωσης εκατομμύρια πολίτες» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στη φορολογία.

Όπως σημειώνει ο πολιτικός σχηματισμός, «η σχεδιαζόμενη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων, ο νέος φόρος στα ακίνητα, η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και των φορολογικών συντελεστών, καθώς και τα λοιπά φορολογικά μέτρα, πλήττουν αποκλειστικά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες».

Επισημαίνει ακόμη πως «την ίδια στιγμή όχι μόνο διατηρούνται οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου (βλ. εφοπλιστές, «"παραθυράκια" για την αποφυγή πληρωμής φόρου επί των μερισμάτων των πολυεθνικών εταιρικών ομίλων κτλ), αλλά επεκτείνονται, καθώς μεθοδεύεται η περαιτέρω μείωση του –ήδη πολύ χαμηλού- συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων ανωνύμων εταιρειών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των πολύ λίγων και μιας χούφτας σύγχρονων «ολιγαρχών» και καλεί σε αντίσταση «προκειμένου να επιβιώσουμε: ως πολίτες, ως λαός, ως κοινωνία».