Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την μεταναστευτική εισροή από τη Συρία δήλωσε αισιόδοξος για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την «θωράκιση» των ελληνικών συνόρων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της λαθρομεταναστευτικής εισροής στο Αιγαίο. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το Αιγαίο και τα συνορά μας από το κύμα λαθρομετανάστευσης. Ο πρωθυπουργός ενέκρινε την προτασή μας για το ενδεχόμενο προσφυγικό κύμα από τη Συρία, αλλά σε κάθε προσπάθεια χρειάζεται και η στήριξη της κοινωνίας».


Την ίδια στιγμή, την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των πιθανών μεταναστευτικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας τόνισαν οι αρμόδιοι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας και Κωστής Μουσουρούλης, έπειτα από ειδική διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Στις δηλώσεις τους οι τρεις υπουργοί τόνισαν ότι η έκρυθμη κατάσταση η οποία επικρατεί στη Συρία, οδηγεί εκτός συνόρων πολλούς Σύρους πολίτες, με αποτέλεσμα αύξηση του αριθμού των μεταναστών στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας που προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη εξετάστηκε περαιτέρω σχέδιο με την ονομασία «ΙΩΝ», το οποίο προετοίμασε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των πιθανών προσφυγικών ροών εξαιτίας της κρίσης της Συρίας.

TAGS