Τον πρέσβη τον ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία να κυριαρχούν στις συζητήσεις τους. «Το ελληνικό κοινοβούλιο θα συμβάλει αποφασιστικά στη σκληρή προσπάθεια την οποία καταβάλει η Ελλάδα μαζί με την κυβέρνηση, για να βγει από την οικονομική κρίση», διαβεβαίωσε τον αμερικανό πρεσβευτή ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τις προσπάθειες που καταβάλουν ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, η εικόνα της Ελλάδας θα βελτιωθεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό και θα ξαναδείξει ότι είναι τόπος ασφαλής για επενδύσεις αλλά και για το τουρισμό. «Η Ελλάδα ακόμα και στις πιο δύσκολές στιγμές δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά της», σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον Αμερικανό αξιωματούχο τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια την οποία η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα.

«Δείχνει ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία, πολλές φορές ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο όριο. Εκφράζω την λύπη μου στην οικογένεια του Αμερικανού διπλωμάτη και πιστεύω ότι θα συμβάλουμε όλοι στις κοινές προσπάθειες ώστε αυτού του είδους οι ακρότατες ενέργειες να πάψουν να υπάρχουν», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Από την πλευρά του ο Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση.

«Ελπίζουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και στην Ευρωζώνη. Γνωρίζω ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, όπως άλλωστε έχουν υποστηρίξει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», επισήμανε ο Αμερικανός διπλωμάτης.