Κανένα περιθώριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν άφησε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, στην κεντρική ομιλία του στη συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος τη Δευτέρα στη Βιέννη.
Δίχως να αναφερθούν ονόματα, ο αυστριακός καγκελάριος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως όσοι ζητούν την έξοδο της Ελλάδας είναι «τσαρλατάνοι», αφήνοντας να εννοηθούν τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης - Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας – καθώς, προφανώς, και ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο νέος αυστριακός υφυπουργός Εξωτερικών, Ράινχολντ Λοπάτκα, (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαικού Κόμματος), σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» άσκησε κριτική στον καγκελάριο Φάιμαν για την ευνοϊκή στάση που θεωρήθηκε ότι τελευταίος διατήρησε προς  την Ελλάδα, σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Παράλληλα ο κ. Φάιμαν, δήλωσε την οργή του για εκείνους που βγάζουν τα χρήματα από τη χώρα, όπως οι πλούσιοι στην Ελλάδα και «αυτοί είναι οι κλέφτες, που εννοούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.