Συνεχίζεται ο «πυρετός» διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη δίωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα την Δευτέρα, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς όμως να υπάρξει σχετική ενημέρωση, αναμένεται να έχει διαρκείς συσκέψεις με τους εκπροσώπους των δανειστών ώστε να κλείσει η τρύπα 4 δισ. ευρώ που απομένει για το νέο πακέτο μέτρων.
Μετά τη συνάντηση με την τρόικα, ο υπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αντιπροσώπους των τριών κομμάτων που στηρίζουν το κυβερνητικό σχήμα, η οποία ολοκληρώθηκε  αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «υπάρχει περαιτέρω πρόοδος. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Οι συζητήσεις συνεχίζονται», μετά τη συνάντηση του κ. Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικα. Ο ίδιος επισήμανε, επίσης, ότι «συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνονται κάθε ημέρα, έως ότου τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις».

Σε κάθε περίπτωση  παραμένει η τρύπα στα 4 δισ. ευρώ μετά την συνάντηση με την τρόικα, ενώ αγκάθια στις διαβουλεύσεις με την τρόικα παραμένουν οι περικοπές ύψους 750εκατ. ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου, αλλά και μεγάλο κομμάτι περικοπών στην Υγεία και την Άμυνα.

Η τρόικα φαίνεται πως επιμένει στα εξής σημεία:

- Περικοπή 13ου και 14ου μισθού στους υπαλλήλους του Δημοσίου

- Περικοπή 13ης και 14ης σύνταξης (επικουρικής σε πρώτη φάση) για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων.

- Κατάργηση όλων των επιδομάτων πλην του επικινδυνότητας 

- Αύξηση ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη

- Μειώσεις συντάξεων


- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες

- Θέσπιση εισοδηματικού κριτηρίου για παροχή δωρεάν συγγραμμάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 φαίνεται να έχει «κλειδώσει» με τους τροϊκανούς να μην κάνουν βήμα πίσω για το συγκεκριμένο ζήτημα.