Τα εύσημα του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ απέσπασε η ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει κάνει στις «100 μόλις ημέρες που είναι στην εξουσία» κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ράιχενμπαχ, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον υπουργό για τη συνάντηση και τόνισε ότι «αυτό είναι το υπουργείο, που είναι η κινητήριος δύναμη για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική κυβέρνηση».


Παράλληλα ανεφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός προσδιόρισε τις προτεραιότητες, οργάνωσε την αναγκαία παρακολούθηση σε όλες αυτές τις προτεραιότητες και τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι και ικανοί να εφαρμόσουν όλες αυτές τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε 100 ημέρες στην εξουσία και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε διαφορετικούς τομείς, είναι πολύ εντυπωσιακή».


Από την πλευρά του κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες στην Ελλάδα, αυτό που δεν έγινε για αρκετά χρόνια. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Θέλουμε να είμαστε το υπουργείο των διαρθρωτικών αλλαγών και δουλεύουμε με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα για να πετύχουμε στους στόχους μας». Σύμφωνα με τον ίδιο βασικός στόχος του υπουργείου είναι «η όποια συμφωνία με τους εταίρους μας να μην έχει μόνο την διάσταση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και τη διάσταση ενός αναπτυξιακού πακέτου για την Ελλάδα. Αυτό ήταν το μήνυμα που στείλαμε σήμερα και στον κ. Ράιχενμπαχ και πιστεύουμε πως όλοι μαζί θα συνεργαστούμε έτσι ώστε να πετύχουμε τους κοινούς στόχους».


«Καταλαβαίνουμε ότι και η πλευρά των εταίρων μας, η πλευρά της Ευρώπης, θέλει να πετύχει το πρόγραμμα γιατί θα είναι και δική τους επιτυχία, αλλά ξεκαθάρισα ότι αυτή η επιτυχία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για εμάς. Όχι κομματικά, εθνικά. Η επιτυχία του προγράμματος θα είναι επιτυχία για την Ελλάδα και για τις οικογένειες μας» κατέληξε.