Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ετοιμάσει «το κοστούμι των νέων πιο σκληρών μέτρων από τη Δευτέρα» εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή" στο Περιστέρι.

Ο κ. Τσίπρας, που επισκέφθηκε στη συνέχεια και το υποκατάστημα του ΙΚΑ , αναφερόμενος στην περαίωση, είπε ότι τα 800.000 σημειώματα περαίωσης "που ήρθαν σχεδόν όλα σε συνταξιούχους και μικρομεσαίους επαγγελματίες, σε νέους με μπλοκάκια και τους ζητούν 5 και 6 και 7 χιλιάρικα, είναι σημάδι του τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα".

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τους πολίτες "να στείλουν τον λογαριασμό στον πρωθυπουργό και στην τρόικα στην κάλπη της Κυριακής. Να περαιώσουν με την ψήφο τους αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε αδιέξοδο".

Για τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τσίπρας επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, λέγοντας ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ετοιμάζει θεσμική εκτροπή με διπλή κάλπη στις 12 του Δεκέμβρη.

Σήμερα, πρόσθεσε, τα μαζεύουν άρον-άρον, γιατί διαπίστωσαν ότι τους γυρίζει μπούμερανγκ. Μπλόφα - ξεμπλόφα, είπε ο κ. Τσίπρας, ένα είναι σίγουρο: ότι η εκλογολογία επιταχύνει πολιτικές εξελίξεις, αναδιατάσσεται το μπλοκ εξουσίας των δυνάμεων που θέλουν να στηρίξουν το Μνημόνιο. Και απέναντι σ΄ αυτό το μπλοκ,σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Παπανδρέου-Μπακογιάννη- Καρατζαφέρη, η κάλπη πρέπει να δώσει μήνυμα ελπίδας και αναδιάταξης από τα αριστερά με ένα μέτωπο δυνάμεων που θα αντιπαρατεθούν με το Μνημόνιο και την πολιτική του, από τα αριστερά της αριστεράς ως τα αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ενίσχυση του ψηφοδελτίου «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο» του Αλ. Μητρόπουλο, λέγοντας ότι μπορεί να δώσει μια προοπτική αντίστασης αλλά και ελπίδας για εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση.

Η ενίσχυση όλων των δυνάμεων σε περιφέρειες και δήμους που στηρίζει η ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική για μια άλλη πορεία σε προοδευτική κατεύθυνση, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.