Την έναρξη διαρκούς επιχείρησης-«σκούπα» κατά του παρεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας από το βήμα συνεδρίασης του Συντονιστικού Κέντρου για τη δίωξη του παρεμπορίου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ) και των συναρμόδιων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, τελωνεία, Λιμενικό, ΚΕΔΕ, Γραμματεία Εμπορίου, Περιφέρεια Αττικής).
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης την ίδια ώρα αναθεωρείται το θεσμικό πλαίσιο για το πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο με στόχο να γίνει πιο ορθολογικό και διαφανές, ενώ ανακοίνωσε ότι το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο θα δίνονται οι καταγγελίες είναι το τετραψήφιο 1520.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός, ανέφερε ότι το Συντονιστικό Κέντρο θα ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις της Πολιτείας, καθώς όπως είπε, αυτό που έλειπε ήταν η δυνατότητα να συνεργαστούν οι φορείς.

Τέλος, ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Μπουλούκος, ο οποίος έχει αναλάβει τον επιχειρησιακό συντονισμό του Κέντρου, κάλεσε τους πολίτες να συνδράμουν στην πάταξη του παρεμπορίου, αφενός απέχοντας από την αγορά αυτών των προϊόντων και αφετέρου παρέχοντας πληροφορίες στο Συντονιστικό Κέντρο προκειμένου να κατευθύνονται πιο αποτελεσματικά οι δυνάμεις δίωξης.