Στη σημασία και στη διαδικασία του επικείμενου πακέτου μέτρων αναφέρθηκε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στον Bήμα FM. «Τα 11,5 δισ. είναι το διαβατήριο για να μπορέσει η χώρα να κάνει το παραπέρα βήμα. Και σε ότι αφορά τα 31,5 δισ. που πρέπει να πάρουμε αλλά και για να μπορέσει να ανοίξει και το κομμάτι με τα αναπτυξιακά ζητήματα και το κομμάτι που αφορά τα έσοδα» είπε.

Για τον τρόπο ψήφισης του νέου πακέτου και το χρόνο που υπάρχει ο κ. Χατζησωκράτης είπε ότι «με βάση τα προβλεπόμενα είναι στις 24 του μήνα - άντε 25 να κατατεθεί το πακέτο, ώστε να έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα μέχρι την 8 Οκτωβρίου να μπορέσουν να κατατεθούν τα μέτρα αυτά και οι εφαρμοστικοί νόμοι που προκύπτουν από αυτά και να υπάρχει η δυνατότητα να συζητηθούν, έτσι ώστε στις 8 του μήνα που θα γίνει το Eurogroup να έχει η ελληνική κυβέρνηση να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό. Άρα, οι λογικές που ακούγονται περί ενός άρθρου, όπως καταλάβατε, πλέον είναι λάθος θέματα που είναι ιδιαιτέρως σοβαρά να περάσουν με τρικ από τη Βουλή».

Αν θα είναι το νομοσχέδιο σε ένα μόνον άρθρο, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα για την επόμενη Παρασκευή, τουλάχιστον από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ. Υπάρχει χρόνος να συζητηθούν τα δύσκολα αυτά μέτρα. Θα συζητηθούν, προφανώς με τη λογική όχι του ενός άρθρου».
TAGS