Ανέβασε τους τόνους κατά των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, όπου και έκανε λόγο για την προοπτική ακύρωσης του Μνημονίου, καθώς και για τη σκληρή μάχη που θα δοθεί εναντίον του «κέντρου χυδαιότητας και προπαγάνδας» που διακινεί τη «θεωρία των άκρων».
«Τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ είναι αποφασισμένα από τον Φεβρουάριο»

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, το πρόγραμμα των 11,6 δισ. ευρώ αποτελεί δέσμη προαποφασισμένων μέτρων κατεδάφισης της κοινωνίας.

Αυτά τα μέτρα τα έχουν επί της αρχής ψηφίσει από την προηγούμενη Βουλή, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι τρεις της συγκυβέρνησης «εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για απαγκίστρωση και αναδιαπραγμάτευση».


«Έκλεψαν την ψήφο του λαού, λέγοντας ψέματα»

Αφότου «έκλεψαν» την ψήφο του ελληνικού λαού, τα πήραν όλα πίσω, καθώς  δεσμεύονται μόνο σε ένα πρόγραμμα, στην «ιερά βίβλο του Μνημονίου», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το «νεοφιλελεύθερο λόμπι του Μνημονίου και της χρεοκοπίας», προσπαθεί να παρουσιάσει σαν επιτυχία το «μπαγιάτικο» δωράκι της επιμηκυνσης, που, όπως παρατηρήθηκε, είχε προτείνει το ΔΝΤ πέρυσι και το απέρριψε η ίδια η κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Η επιμήκυνση δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη δυνατότητα να μακρύνει λίγο περισσότερο το σκοινί απ' όπου θα κρεμαστούμε», σημειώθηκε χαρακτηριστικά στην ομιλία Τσίπρα.

«Η Δημοκρατία, η οικονομία και η κοινωνία στο απόσπασμα»

Το διακύβευμα είναι η ίδια η Δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το Μνημόνιο βάζει στο στόχο την ίδια τη Δημοκρατία, πριν από τη στόχευση της οικονομίας και της κοινωνίας, υπενθύμισε φορτισμένος ο ίδιος, απευθυνόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η σημερινή απειλή υφίσταται τόσο από την υπέρβαση των συνταγματικών ορίων όσο και από τη δράση της ακροδεξιας, που λειτουργεί ως το «μακρύ χέρι» των δυνάμεων του Μνημονίου.


«Εκτελούν σχέδιο χυδαιότητας και μαύρης προπαγάνδας»

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ενιαίο κέντρο προπαγάνδας και χυδαιότητας, διαπιστώνοντας την εκτύλιξη της τελευταίας απέλπιδας προσπάθειας διάσωσης των κεκτημένων του κατεστημλενου, που είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε, η «περιβόητη θεωρία των άκρων». Προσπαθούν να εξισώσουν τον αγώνα της κοινωνίας και των εργαζόμενων με τη δράση των ακροδεξιών και των νεοναζί, επεσήμανε προειδοποιητικά ο Τσίπρας, καλώντας όλους να είναι σε συνειδησιακή εγρήγορση.

Είναι ανιστόρητοι και επικίνδυνοι, το λιγότερο... Είναι αβανταδόροι της ακροδεξιάς και νομιμοποιούν τη ρατσιστική της δράση, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας για όσους εκτελούν την παραπάνω εκτιμηθείσα ως προπαγανδιστική δράση.

«Ορισμένοι μάλιστα δεν διστάζουν να ευχαριστήσουν δημόσια τη Χρυσή Αυγή για να ικανοποιήσουν το παλαιό απωθημένο τους, να εξουδετερώσουν την Αριστερά. Τσάμπα κόπος. Η αριστερά είναι καταλύτης της θέλησης υου λαού για πρόοδο και ανάπτυξη. Ας σταματήσουν τη χυδαιότητα και τα επικίνδυνα παιχνίδια», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστάρης των κοινωνικών αγώνων και αντιστάσεων»

Πλέον ο λαός έχει μπροστά του δύο ξεκάθαρες προτάσεις εξουσίας, εκείνη του Μνημονίου που προτείνουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, ή εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, που ακυρώνει το Μνημόνιο και φιλοδοξεί να συσπειρώσει το ευρύτερο μπλοκ των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και θα επιτύχει τη σωτηρία του λαού και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα υλοποιήσουμε το άρθρο 4 του Συντάγματος που λέει ότι ο κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητές του. Με την κυβέρνηση της αριστεράς, ο φοροφυγάς δεν θα φορτώσει το λογαριασμό στην πλάτη του μισθωτού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, δίνοντας τον τόνο της προγραμματικής στόχευσης του ΣΥΡΙΖΑ ως «αυριανής κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τη Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να τεθεί μπροστάρης των κοινωνικών αγώνων τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω από αυτή, στις κινητοποιήσεις της κοινωνίας.