current views are: 1

19 Σεπτεμβρίου 2012
Δημοσίευση10:25

Κεδίκογλου: Τα καταφέρνουμε ή τα χάνουμε όλα

Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, τα μέτρα είναι οδυνηρά αλλά είναι τα τελευταία διαβεβαιώνει μέσω της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα συνοδευτούν άμεσα από αναπτυξιακά μέτρα.

Δημοσίευση 10:25’
αρθρο-newpost

Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, τα μέτρα είναι οδυνηρά αλλά είναι τα τελευταία διαβεβαιώνει μέσω της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα συνοδευτούν άμεσα από αναπτυξιακά μέτρα.

Οι αποφάσεις είναι δύσκολες, τα μέτρα είναι οδυνηρά αλλά είναι τα τελευταία διαβεβαιώνει μέσω της ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι θα συνοδευτούν άμεσα από αναπτυξιακά μέτρα.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, υποστήριξε ότι υπάρχει μία άλλη προσέγγιση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και εμφανίστηκε βέβαιος ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε δώσει ένα δυνατό μήνυμα στις αγορές.Όπως παρατήρησε «βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή» και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ή τα καταφέρνουμε ή τα χάνουμε όλα».

«Δεν υπάρχει καλός και κακός, όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο». Αναλύοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται ο Πρωθυπουργός, μίλησε για συγκεκριμένο σχέδιο στα στάδια.

Το πρώτο στάδιο είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας ενώ το δεύτερο είναι η ρευστότητα στην αγορά.

Ενόψει των επόμενων συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ότι για την Κυριακή, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα και διαβεβαίωσε ότι «πάμε και τώρα όλοι μαζί» για αυτό, και όπως είπε, είναι απαραίτητο να ξανασυναντηθούν οι αρχηγοί.

Δεν υπάρχει καλός και κακός σε αυτήν την ιστορία όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο τη δικαιότερη δυνατή λύση σημείωσε.

Ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα κινδυνεύσει γιατί, όπως είπε, όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση, έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πέρα από το κομματικό συμφέρον.

Επιμήκυνση

Όπως αναφέρει η ert.gr, o κ. Κεδίκογλου για το ζήτημα της επιμήκυνσης, σημείωσε, ότι το κάθε ζήτημα θα τεθεί όταν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, όταν έχουμε βελτιώσει τη θέση μας όσο καλύτερα γίνεται και όταν η συγκυρία στη διεθνή σκηνή είναι η καλύτερη

Και συμπλήρωσε ότι: Όταν ο πρωθυπουργός το θέτει στην Washington Post, καταλαβαίνετε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

Με την κίνηση Ντράγκι, άλλαξαν τα δεδομένα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την επικείμενη Σύνοδο του Οκτωβρίου ως μία από τις σημαντικότερες στην πρόσφατη ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κίνηση Ντράγκι, πρόσθεσε, άλλαξε τα δεδομένα και πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η Ευρώπη κινείται σαν μία ενότητα στο πλαίσιο του οράματος που είχαν ξεκινήσει οι πρωτεργάτες της Ε.Ε.

Τα μέτρα σε ένα άρθρο

Ερωτηθείς σχετικά με το αν τα μέτρα θα έρθουν σε ένα άρθρο σημείωσε ότι δεν το γνωρίζει αλλά όπως παρατήρησε πρόκειται για το « μοναδικό εθνικά βιώσιμο σχέδιο σωτηρίας που δεν μπορείς να το χωρίσεις σε υποερωτήματα».

Για ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επιστρέψουμε στον κρατισμό και ότι σε αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε κοστολόγηση.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, μόνο πρόγραμμα δεν ήταν είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας

Από τον κ. Τσίπρα ακούσαμε στη Θεσσαλονίκη για ένα αναχρονιστικό ευχολόγιο, να επιστρέψουμε στον κρατισμό, να βάλουμε νέους φόρους, να φορτώσουμε με νέες δαπάνες έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό. Αναρωτιέμαι ποιος έχει να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό αλλά εφαρμόσιμο σχέδιο

Δικαιοσύνη

Ερωτηθείς αν είναι δίκαια τα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους, παρατήρησε ότι η οικονομία ήταν πολύ στρεβλά δομημένη και ότι έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα ο ιδιωτικός τομέας ενώ έδωσε έμφαση στην πάταξη της ανεργίας.

Προτεραιότητα μας πρέπει να είναι πως θα ενταχθούν εκ νέου στην αγορά εργασίας οι 1,2 εκατομμύρια άνεργοι που ζουν στο περιθώριο.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ότι όλα όσα γίνονται, θα γίνουν με το δικαιότερο τρόπο και χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό να δείξουμε πολύ γρήγορα το τι δημιουργούμε.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, σημείωσε ότι η μεγαλύτερη έμφαση γίνεται στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.


σχετικα αρθρα