Ερώτηση σχετικά με την κατασπατάληση πόρων στο ΙΚΑ Γλυφάδας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Καταδεικνύοντας την απροθυμία που εμφανίζουν ενίοτε δημόσιοι φορείς, ως προς τον περιορισμό των εξόδων τους, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει πως «χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ι.Κ.Α Γλυφάδας, το οποίο, ενώ θα μπορούσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο από τον Απρίλιο του 2012, με ενοίκιο 13.810 ευρώ το μήνα, εξακολουθεί να στεγάζεται στο υπάρχον κτίριο, καταβάλλοντας κάθε μήνα 46.150 ευρώ, για ένα συμβόλαιο που έχει λήξει από τις 31 Μαρτίου του 2012. Η διαφορά αυτή των 33.000 ευρώ το μήνα συνεχίζει να υφίσταται και, μέχρι να μετακομίσουν οι υπηρεσίες, υπολογίζεται να ανέλθει συνολικά στις 300.000 ευρώ!».

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο βουλευτής είχε θέσει το ζήτημα της μη έγκαιρης και αποτελεσματικής, κατά το παρελθόν, αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και το θέμα του κτηρίου που στεγάζει το ΙΚΑ Γλυφάδας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, εκεί υποστήριξε εκ νέου την αντίθεσή του στην περικοπή του μισθολογίου των ένστολων, ενώ κατέθεσε στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου και την προοπτική της υλοποίησης των κοινωνικών ισοδύναμων, ως αντίβαρων στις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται υπέρ της επίτευξης του στόχου της δημοσιονομικής προσαρμογής.