Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, με μια πρώτη συμφωνία να φαίνεται να επιτυγχάνεται για την κάλυψη του κενού των 2 δισ. ευρώ, στο συνολικό πακέτο των 11,6 δισ. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εμφανιζόταν «τρύπα» της τάξης των 2 δισ. ευρώ (κάνοντας λόγο για «σκληρό πυρήνα» μέτρων), με τον περιορισμό του του κενού, να προέρχεται από περικοπές στις δαπάνες σε Υγεία, 'Αμυνα και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για την αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό παραμένει πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου θεωρούν πολύ σημαντικό το μακροοικονομικό σενάριο, καθώς από το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί και το εάν η τρόικα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα.

Στη σύσκεψη με τα τεχνικά κλιμάκια, παρουσιάστηκε και σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, βάσει της οποίας, μια αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων χωρίς την οικοδομή (στο 21% του ΑΕΠ το 2019 - 2020, από περίπου 9% του ΑΕΠ εφέτος) παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, θα καλύψει τις απώλειες στο ΑΕΠ και θα περιορίσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 120% του ΑΕΠ.