Κρίσιμη αναμένεται να είναι η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού εκτός από τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρω που καλούνται να επιβεβαιώσουν, οι κυβερνητικοί εταίροι πρέπει να διαχειριστούν και την... κρίση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, είχε δίωρη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

To απόγευμα της Τετάρτης, και ενώ είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική στάση του κ. Σαμαρά κατά τη διάρκεια του πρώτου Μνημονίου, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε τη δυσφορία του για την κριτική που ασκείται στον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό από το ΠΑΣΟΚ, για το περιεχόμενο των μέτρων και χαρακτηριστικά τόνιζε πως δεν είναι δυνατόν, ενώ τα μέτρα τους έχουν δοθεί αναλυτικά και μάλιστα έχουν κληθεί ακόμα και να καθίσουν στο τραπέζι με την τρόικα, αντί να τείνουν χείρα βοηθείας στον Στουρνάρα και το επιτελείο του, να αναλώνονται σε δημόσια κριτική και γκρίνια.

Άμεση ήταν η απάντηση συνεργατών των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη στους «κύκλους» του υπουργείου Οικονομικών. Τόσο από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, όσο και από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνουν πως δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ αναλυτικά από κανέναν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων.

Παράλληλα, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο πρώην υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Φίλιππος Σαχινίδης επιβεβαίωσε πως του ζητήθηκε από τον κ. Στουρνάρα η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις. Εξήγησε την άρνησή του λέγοντας πως τις διαπραγματεύσεις τις κάνει ο υπουργός Οικονομικών με τους συνεργάτες του.

Ο κ. Σαχινίδης, επίσης, πέταξε στο μπαλάκι στην Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας πως παίζεται ξανά το παιχνίδι των δύο τελευταίων χρόνων για το ποιος είναι ικανός να διαπραγματευτεί καλύτερα. Επίσης ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη πως κάποια υπουργεία μένουν πίσω στην εφαρμογή των δεσμεύσεών τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βάρος να πέφτει σε μισθούς και συντάξεις.
TAGS