Την αντίθεσή του στην επέκταση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο οποίος έθεσε και θέμα κομματικής πειθαρχίας σχετικά με τη ψήφιση των νέων μέτρων.

«Το βράδυ της Δευτέρας που συναντηθήκαμε, δεν είχε στα χέρια του το οικονομικό επιτελείο τί αποδέχεται και τί δεν αποδέχεται η τρόικα» είπε ο κ. Χατζησωκράτης, ενώ σχετικά με τις ζητούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό διερωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να το αποδεχτεί η ΔΗΜΑΡ; Σε καμία περίπτωση και θα επιμείνουμε πάρα πολύ σε αυτό το ζήτημα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε τη σύγκληση της ΚΕ και της ΚΟ του κόμματος προκειμένου να αποφασίσουν για τα μέτρα και είπε ότι θα εξαντληθεί η διαδικασία της πειθούς για βουλευτές που εκφράζουν διαφωνίες όπως οι Ι. Μιχελογιαννάκης και Οδ. Βουδούρης. «Από κει και πέρα, η ατομική στάση του καθένα βαρύνει τον καθένα» είπε.

Τέλος, ο κ. Χατζησωκράτης άφησε αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα. Όπως είπε, όντως ο κ. Στουρνάρας έχει «προσκαλέσει» τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση προσθέτοντας ωστόσο χαρακτηριστικά «εκτός από την τελευταία φορά».