Δε θα αντιγράψουμε το λαϊκιστικό εθνικισμό των Σκοπίων, πέφτοντας στην παγίδα υπονόμευσης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, περί αλυτρωτικής προπαγάνδας των Σκοπίων.
«Την ώρα που τα Σκόπια δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν στους διεθνείς οργανισμούς όπου συμμετέχουν, τις αλυτρωτικές βλέψεις τους εναντίον της Ελλάδος», παρατήρησε στην ερώτησή του ο βουλευτής της Χ.Α., «η Ελλάδα εγκαινιάζει στις 20 Σεπτεμβρίου το περιβόητο “Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης”, που ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος της Βουλής».

Απαντώντας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το ζήτημα του Πάρκου Συμφιλίωσης δεν αφορά στην ύλη του υπουργείου Εξωτερικών, διαβεβαιώνει ότι η ελληνική πλευρά γνωρίζει την αλυτρωτική προπαγάνδα «που εντάσσεται στο πλαίσιο ενός άκρατου λαϊκιστικού εθνικισμού, αντάξιου των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας των Βαλκανίων», αντιμετωπίζει όμως τα ζητήματα αυτά με αποφασιστικότητα αλλά και ψυχραιμία.

«Το ελληνικό κράτος δεν αδρανεί ... θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την αξιοπιστία των πολιτικών μας θέσεων στο διεθνή χώρο, αλλά μέρος της αξιοπιστίας αυτής είναι και το να αποφύγουμε να πέσουμε στην παγίδα και να αντιγράψουμε το λαϊκιστικό εθνικισμό τον οποίο υιοθετούν τα Σκόπια», υποστηρίχθηκε μεταξύ άλλων.

Σχετικά  με το «Πάρκο Συμφιλίωσης», ο υφυπουργός, ορμώμενος από την επισήμανση του κ. Παππά ότι στα εγκαίνια του Πάρκου θα παραστεί πιθανότατα ο Πρόεδρος, Κάρολος Παπούλιας, επεσήμανε: «Δεν θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται υποδείξεις εκ μέρους του υπουργείου Εξωτερικών».